Ova metoda će vam promeniti život: Probajte tibetansku hormonsku gimnastiku
Foto: Pixbay

Ove vežbe aktiviraju važne tačke našeg organizma koje su odgovorne za dnevnu vitalnost i energiju. Ukoliko želi, ovaj metod može savladati svaka osoba i lično se uveriti u njegovu učinkovitost i delotvornost. Važno je – ne biti lenj!

Kompletna gimnastika DO-IN uključuje 25 vježbi, ali u našem životnom ritmu, 25 vježbi zvuči predugo. Stoga preporučamo minikompleks koji se sastoji 5 osnovnih vježbi. Ovim vježbama je ćete osigurati dobro cjelodnevno raspoloženje.

Ove vježbe je poželjno raditi nakon buđenja, u krevetu. Takođe ih možete raditi u bilo kojem trenutku, kada budete imali potrebe za time.

Gimnastika DO-IN: Trominutne vežbe bez izlaska iz kreveta

Vežba 1.

Temeljno istrljajte uši palcem i kažiprstom, a zatim dlanovima. Ukupno 10-20 trljanja prstima i 10-20 trljanja dlanovima.

Vežba 2.

Mazite glavu otvorenim dlanom desne i leve ruke, počevši od čela prema potiljku 10-15 puta.

Vežba 3.

Učinite pokret “umivanje lica otvorenim dlanovima”. Pomičite ruke gore-dole, obuhvatajući obraze i slepoočnice 15-20 puta.

Vežba 4.

Sednite, isprepletite prste obe ruke i stavite ih na potiljak. Pokušavajte izbacivati ​​glavu unazad, savladavajući otpor ruku. Radite tako 15-20 puta u srednjem tempu.

Vežba 5.

Sedeći, blago se nagnite napred, i ispupčenjima oba dlana trljajte lumbalni deo leđa pokretima gore-dole. Desnu i levu ruku pomičite u suprotnim pravcima. Počnite od karlice kretanjem ka bočnim površinama. Učinite 20-30 pokreta s blagim pritiskom.

I to je sva gimnastika!

Komentari (0)

Loading