ZASTRAŠUJUĆE! SVAKA PETA OSOBA IMA PROBLEM SA SRCEM! Lečenje nije isto za sve, a posledice mogu da budu FATALNE
Alo.rs/Dejan Briza

Direktor Univerzitetskog kliničko-bolničkog centra Srbije prof. dr doktor rekao je da korona virus ostavlja posledice na srce, i da je proces kontrole i daljeg reagovanja drugačiji za one koji su i ranije imali probleme sa kardiovaskularnim sistemom.

Prof. dr Ašanin je rekao da jedan od pet pacijenata koji je oboleo od kovida ima posledice u vidu kardiovaskularnih bolesti.

Pacijentima koji su ranije imali probleme, ili komplikacije dobili tokom infekcije kovidom 19, savetuje se da redovno idu na preglede.

"Oni koji su ranije imali kardiovaskularne bolesti ili oni koji su u toku lečenja kovida 19 imali srčane komplikacije, oni moraju da se jave i da obave pregled u periodu prvih mesec dana do tri meseca", rekao je on.

Osobe koje nisu imale probleme sa srcem ne moraju odmah ići kod kardiologa, ali bi trebalo da se konsultuju sa svojim lekarom.

Oni koji su ranije bili zdravi, a u postkovid periodu, tih je jako puno, imaju određene simptome koji se mogu dovesti u vezi sa srcem, oni ne treba da traže pomoć kardiologa kao prvi korak, oni treba da se jave u dom zdravlja svom izabranom lekaru, koji će ih dalje uputiti po potrebi kod kardiologa", kazao je Milika Ašanin.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading