VODITE RAČUNA: Ove navike dovode do prevremenog starenja
Foto: Shutterstock

Kako telo izgleda i kako se ponaša menjaće se kako starimo. Koža i lice su prvi delovi tela koji pokazuju znake starenja. Međutim, možete učiniti stvari da održite mlađi izgled kože, kao što je prilagođavanje ishrane, upotreba kreme za sunčanje, zadržavanje hidratacije i uključivanje nekih moćnih sastojaka, a ključni korak je menjanje loših navika.

Glavni krivci za prevremeno starenje:

Vodeći uzrok bora i preranog starenja je oštećenje od sunca. Pored toga, vaša koža može prerano da stari zbog oštećenja od UV zraka.

Zbog dehidracije, vaše telo nema dovoljno vode da pravilno funkcioniše. Pored toga, vaše telo svakodnevno gubi vodu zbog disanja, znojenja, mokrenja i pokreta creva. Zbog toga morate održavati odgovarajuć nivo hidratacija da bi vaše telo pravilno funkcionisalo.

Nepravilna rutina spavanja povezana je sa povećanim unutrašnjim simptomima starenja kao što su opuštanje lice, stanjivanje i pucanje kože i razvoj finih linija i bora.

Pušači brže razvijaju bore. Pored toga, zbog hemikalija u dimu cigareta, vaša koža je izložena oksidativnom stresu, što dovodi do suvoće, bora i drugih simptoma ranog starenja.

Telesne promene se mogu uočiti usled dugotrajnog visokog mentalnog i emocionalnog stresa. Na primer, stres uzrokuje da vaše telo pređe u zapaljen odgovor, ubrzavajući proces starenja vaše kože.

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading