PODSTIČE OBNAVLJANJE ĆELIJA I PROIZVODNJU KOLAGENA: Tretman lica kiseonikom, i to kod kuće
Foto: Freepik/freepik

Benefiti ovog tretmana su brojni. 

Poboljšava proizvodnju kolagena, infuzija kiseonika i vitamina u kožu podstiče proizvodnju kolagena, što vraća volumen i čvrstinu koži koja je izgubila elastičnost.

Pomaže detoksikaciju kože koja je svakodnevno izložena zagađenom vazduhu, duvanskom dimu ili suvom vazduhu u zatvorenim prostorijama tokom grejne sezone.

Podstiče obnovu ćelija što ubrzava zarastanje ožiljaka, smanjuje akne i fleke.

Za početak je važno da temeljno očistite kožu kako biste bili sigurni da ste uklonili svu prljavštinu s lica. Potom u veću posudu sipajte oko pet šolja ključale vode, stavite peškir preko ramena i glave i naparite lice tako što će vam glava biti udaljena od vode 10-15 cm. Ostanite u ovom položaju oko 15 minuta, a po želji u ključalu vodu možete staviti i suvo cveće ili ulje lavande ili kamilice.

Ne samo da će para otvoriti vaše pore i omogućiti hranljivim sastojcima, koje će kasnije nanositi, da dublje prodru u kožu već će i osloboditi vaše lice od toksina, opustiće vam mišiće i pojačati cirkulaciju. Treba napomenuti da dobra prokrvljenost znači da u vašu kožu stiže krv bogata kiseonikom koja će vašem licu dati tako poželjan rosan izgled.

Nakon što ste parom otvorili i pročistili pore, ali i povećali protok krvi kroz kožu, vreme je za hranljivu masku koja će povećati nivo kiseonika. Da biste napravili masku, potrebno vam je:

  • 2 kašike bentonit gline
  • 1 kašika fino mlevenog ovasa
  • 2-3 kapi esencijalnog ulja šipka, kamilice ili šargarepe (sva pomenuta ulja pogodna su za sve tipove kože, pa čak i za najosetljiviju)
  • 2 kapi vodonik-peroksida (hidrogen koji se koristi za dezinfekciju rana)
  • po želji možete dodati ružinu vodicu da biste dobili željenu konzistenciju maske

Napomena: Vodonik-peroksid je jedinjenje bogato kiseonikom koje prodire duboko u kožu, ali kada se nanosi direktno na lice može da dovede do iritacije. U kombinaciji s drugim sastojcima iz ove maske, bezbedno ga je koristiti, ali je jako važno da ne stavite više od dve kapi kako ne bi došlo do neželjenih efekata.

U posudi pomešajte sve sastojke drvenom kašikom (mešanje gline matalom nije preporučljivo), a ako je potrebno dodajte i malo ružine vodice. Nanesite deblji sloj maske na kožu, a preko nje stavite peškir koji ste prethodno natopili toplom vodom i dobro iscedili.

Na ovaj način će hranljivi sastojci dublje prodreti u kožu, pa ukoliko je potrebno, skinite peškir i ponovo ga nakvasite i iscedite kako bi bio topao sve vreme dok je maska na vašem licu. Nakon 5-10 minuta uklonite masku mlakom vodom i obrišite lice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading