RECEPT "UKRADEN" IZ POSLASTIČARNICE Ovako se pravi originalan fil za krempitu
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci

Krem:

  • – 6 jaja
  • – 1 vanilin šećer
  • – 10 kašika šećera
  • – 6 kašika brašna
  • – 1 litar mleka
  • – 2 kašike gustine
  • - 1 kesica šljake ili 2 kašike slatke pavlake

Krem za visoku krempitu:

  • – 6 jaja
  • – 20 kašika šećera
  • – 2 vanilin šećera
  • – 1 kutija (400g) gustine
  • – 6 kašika brašna
  • – 5 dc vode
  • – 2 litra mleka

Priprema: Umešajte jaja, šećer i vanilin šećer, dodajte brašno i skuvajte u mleku. To znači mešanje na laganoj vatri najmanje 10-15 minuta dok ne postane gusta masa. Kada se smesa malo ohladi dodati pripremljenu šljaku i lagano izmešati. Kremu stavite na pleh za palačinke, prekrijte drugim listom isečenim na četvrtine i pospite šećerom u prahu.

Za visoku krempitu:

Pomešajte 6 žumanaca sa 10 kašika šećera i dodajte konzistenciju pomešanu sa vodom i brašnom, pa prokuvajte u mleku. Umutite čvrst sneg od 6 belanaca i 10 kašika šećera, pa ga lagano umešajte u malo ohlađenu kremu i sipajte u dublji pleh između dva lista, a gornji već iseći na kockice za lakše sečenje. Ovo je samo recept za kremu jer ga koristim ne samo za krempitu već i za princeskrofne, ali može da se koristi na milion načina. Izvor: coolinarka.com

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading