Sve što treba da znate: Ako želite da vam mašina za sudove traje dugo, poštujte ova pravila
Foto: Shutterstock

Ešli Aredejl, iz neprofitne organizacije za zaštitu potrošača, podelila je korisne savete za pravilno korišćenje mašine za pranje sudova. 

Ovaj stručnjak za belu tehniku zna kako da postigne najbolje rezultate, a da mašinu za pranje sudova ne oštetite. 

Mašinu palite samo kad je puna

Nije korisno iz više razloga. Uzalud ćete potrošiti novac, vodu i energiju, jer mašina koristi istu količinu struje i vode, bez obzira bila ona puna ili prazna. Osim toga, puna mašina bolje suši, jer se posuđe zagreva od vruće vode, a zatim zadržava tu toplinu, koja mu pomaže da se osuši. 

Noževe ne stavljajte u mašinu

Takođe, nikad ne stavljate oštre noževe u mašinu za suđe ako ih ne želite da ih oštetite. Proces pranja može da otuši oštre delove, a jake hemikalije i vlažno okruženje mogu da nagrizu čelik. 

Sudove ne treba da ispirate

Ispiranjem samo trošite više vode, a sudovi neće biti ništa više čisti nego inače. Naravno, potrebno je da uklonite ostatke hrane sa sudova, ali za dodatnim ispiranjem nema potrebe. 

Tableta ne sme u deo za deterdžent

Besmisleno je da stavljate tabletu u dozator za mašinu. Sudovi će se jednako dobro oprati kao i kada tabletu stavite na dno mašine. 

Mašina uvek treba da bude otvorena

Ako vrata mašine odmah zatvorite nakon ciklusa pranja, ostavljate prostora da se stvore buđ i neprijatni mirisi. Uvek se savetuje da vrata ostavite malo odškrinuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading