žena
Foto: Shutterstock

Crvenila na licu mogu biti različitih uzorka. Pored akni, tu je i rozacea, koju karakterišu sitni crveni kapilari po obrazima. Sa druge strane imamo ožiljke od bubuljica koji ostanu onda kada akna nestane. Ovakav scenario za sobom najčešće ostavljaju potkožne bubuljice koje dugo traju, koje pokušavamo nestručno da iscedimo pa oštetimo kožu.

Ali ne očajavajte, postoje prirodna rešenja za crvenilo na licu.

Kockica leda

Ukoliko imate crvenu bubuljicu koja boli uzmite kockicu leda, umotajte je u čistu gazu i držite na tom mestu. Hladnoća sužava krvne sudove koji su se proširili na mestu upale zbog čega se javlja crvenilo. Led će smanjiti i otok pa će bubuljica biti manja i svetlija dakle manje uočljiva.

Kesica čaja

Namočite vrećicu čaja u mlakoj vodi na nekoliko minuta, posebno je blagotvoran indijski crni čaj. Iscedite je i sačekajte da se ohladi i zatim je nežno privijte na upaljene bubuljice. Kesica čaja sadrži veliku količinu tanina koji redukuju otok. Ova metoda je dobra i za saniranje nadutosti očiju tj.ublažavanje podočnjaka.

Gel aloe vere

Aloja vera je poznata po svojim umirujućim svojstvima na kožu i može da donese momentalno olakšanje koži lica. Potrebno je samo ga da namažete u tankom sloju i ostavite da se osuši. Ne može biti lakše.

Soda bikarbona

Soda bikarbona može biti brz trik kojem možete pribeći. Pomešajte je sa malo vode da napravite pastu i nanesite na crvene bubuljice. Nakon 15 minuta isperite. Bakterije vole kiselu sredinu, a soda bikarbona alkalizuje kožu i na taj način sprečava crvenilo od bubuljica i umiruje kožu.

Maska od zelene gline

Ovo je odlična maska za lice protiv crvenila. Ona kožu oslobađa viška masnoće, izvlači dubinski sve nečistoće iz pora, leči upaljena mesta na koži i tako sprečava da vam izađe bubljica. Osim toga glina kožu lica obogaćuje mineralima koji su esencijalni za normalnan metabolizam ćelija a posebno silicijumom koji je važan gradivni element noktiju, kose i površinskog sloja kože. U većini slučajeva, posle primene ove maske pore će biti vidljivo manje, koža glađa i čvršća, crvenilo je manje izraženo. Za bolje rezultate, masku od zelene gline primenjujemo jednom nedeljno na celom licu a između toga zelenu glinu nanosimo samo mestimično na bubuljice.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading