Rešenje za opuštenu kožu: Vežbe za zatezanje lica
Foto: Freepik

Opuštena koža znak je da vaša koža gubi borbu sa gravitacijom i da polako počinje da joj nedostaje kolagena i elastina koji joj daju čvrstinu. Ali postoje stvari koje možete da uradite da bi postigli zatezanje lica.

1.korak: Masažom čela sprečite opuštanje kože i nastanak bora između obrva i na čelu

Cilj ovakve masaže je da se stimulišu potkožni mišići kako bi ojačali i bili dobra potpora za kožu, a i za podsticanje proizvodnje kolagena u koži. Za ovaj vid masaže potrebno vam je neko dobro prirodno ulje kako bi prsti lakše klizili po koži. Najbolje ćete spojiti dobro i korisno ukoliko izaberete neko od ovih ulja za lice protiv bora.

Kako masirati?

Malo ulja nanesite na vrhove prstiju i masirajte čelo kružnim , laganim pokretima. Nakon toga, masirajte radeći pokrete gore-dole kao da pokušavate da ispeglate bore. Ne pritiskajte prejako, masaža treba da vam bude prijatna. Za ostatak lica, pogledajte kako se radi Zogan masaža protiv bora i kako zategnuti kožu koja je opuštena.

2.Korak: Sprečite opuštanje kože i nabore oko očiju

Koža oko očiju je najtanja i najosetljivija. Nije ni čudo što za ovaj predeo treba da primetnite posebnu negu. I kozmetičke kuće prepoznale su ove potrebe pa zato i nude posebne kreme za predeo oko očiju i maske za lice. Ovde se neretko jave prve bore, a kada se koža opusti ispod očiju, javljaju se viseće kesice.

Ovde je svakako preporučljivo da koristite antirid kreme, a možete probati i ovu jednostavnu masku od krastavca za zatezanje lica koje se opustilo:

Krastavac za lice je odličan jer hidrira kožu i vraća joj vlažnost. Ona postaje vitalnija i otpornija i manje su šanse da počne da visi. Potrebno je da oljuštitete krastavce i operete i stavite ih iseckane u blender. Sameljite pa procedite da dobijete pastu. Tu pastu nanesite na predeo oko očiju ( možete i na celo lice). Nakon 10 minuta isperite.

3. korak: Smanjite opuštanje kože oko usana

Bore oko usana u koža koja visi uglavnom su nastale zbog izraza lica koje često pravimo. Treba li posebno da izdavajamo pušenje cigareta i kakav efekat imaju pokreti usta koje pravimo dok uvlačimo dim? Mišići ovog dela lica navikli su na jedne poteze,  zato se javlja opuštena donja trećina kože lica.  Vi treba da ih uvežbate da rade sad i suprotno kako biste bukvalno poništili prethodni efekat.

Evo jednostavne vežbe protiv opuštanja kože:

  • Raširite usne u najširi osmeh
  •  Napućite ih u poljubac najviše što možete
  • Radite te pokrete naizmenično!

4. korak: opušteni obrazi

Daćemo vam ovde predlog kako da radite piling sodom bikarbonom jednom nedeljno. Ovo pomaže da se uklone mrtve ćelije sa kože, pa se ona brže i bolje regeneriše jer, kao što znate, koža je organ koji se obnavlja. Dakle, pomešajte dve kašike sode bikarbone sa malo vode da napravite pastu. Vrhovim prstiju utrljavajte u obraze i očistite lice i radite to jednom nedeljno.

Istini za volju, ovo nije dovoljno truda za kožu koja je opuštena i koja visi, ali je solidan način da se to spreči. A kako obrazi zauzimaju najveći deo našeg lica, onda je ovde bolje odraditi malo ozbiljniji pristup problemu. Potrebna vam je dobra krema protiv borakoja će pomoći licu i obrazima da vrate elastin i kolagen i očuvaju čvrstinu.

Ako ste u svojim 20-im i mislite da je prerano za to – nije. Ovo je već vreme kada proizvodnja kolagena i elastina u koži polako počinju da opadaju. Ok, dajte sebi foru do 25-te,  a nakon toga se ipak trgnite da ne biste već za par godina popravljali štetu.

Ako ste u 30-im godinama birajte kreme za 30+ i ako ste u 40-im godinama, imate kreme za 40+.

Ipak, mnogo više od toga koliko vi imate godina, važnije je koliko je zrela vaša koža.

Ako ste je mnogo izlagali suncu i štetnim hemikalijama, ona može da počne da se opušta i u kasnim dvadesetim, a u četrdestim može da izgleda kao da imate 60. U tom smislu, univerzalne kreme su najbolja varijanta.

5. korak: Sprečite opuštanje podbratka

Podbradak je prvi koji strada i koji počne da visi. To može biti zbog gojaznosti, kada se ovde nakupi dosta masti, a može i zbog manjka kolagena, opuštanja kože i stalno pognutog položaja glave. Ukoliko još nemate ovaj problem, onda pod hitno poradite na učvršćivanju kože u ovom predelu. Redovno ga hidrirajte (kada to kažemo, mislimo da hidratantna krema nije samo za lice, nego i podbratku i vratu treba) , a onda prionite i na ove vežbe za podbradak

6 korak: Tretman za opuštenu kožu na vratu i dekolteu

Opuštena koža na vratu može da se javi dosta rano (posebno ako imate naviku celodnevnog gledanja u svoj telefon) . Pored dobre kreme protv bora koju treba da razmažete i na ovaj deo ako ste već uočili problem, evo šta možete da uradite da biste sprečili ovu pojavu.

Masirajte vrat sa slanim pilingom. Potrebna vam je morska so, ali ne mnogo krupna kako vam ne bi napravila ogrebotine. Ona je dobra jer sadrži minerale koji prijaju koži. Pomešajte malo soli i maslinovog ulja tako da napravite pastu pa bar jednom nedeljno primenite na vrat i dekolte.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading