MRŠAVITE BEZ NAPORA Za mesec dan, bićete lakši za 5 kilograma, ako doručak zamenite ovim napitkom
Foto: Printscreen

Za višak kilograma u području stomaka često su kriva lenja creva koja sprečavaju sagorevanje masnih naslaga i eliminaciju nečistoća iz organizma.

Ali nutricionisti tvrde da za to postoji rešenje i to jako jednostavno. Problem će rešiti zdravi napitak koji je zamena za doručak, a njegova priprema je brza i laka.

Recept:

Šest suvih šljiva svake večeri prelijte sa 100 ml prokuvane vode, poklopite i ostavite deset minuta da odstoje. Za to vreme u posudu sipajte dve supene kašike ovsenih pahuljica, kašičicu mlevenog lanenog semena i isto toliko kakaa.

Prelijte s 300 ml kefira i dobro izmešajte. Šljive sitno iseckajte i dodajte u prethodnu smesu, a potom mešavinu stavite u frižider preko noći i ujutro popijte na prazan želudac.

Mesec dana nakon konzumiranja ovog napitka, izgubićete tri do pet kilograma i to prvo oko stomaka. Ne samo da ćete smršati, nego će vam i ten biti lepši, a kosa i nokti jači.

Inače, suve šljive su bogate hranjivim materijama i imaju niz dobrobiti za zdravlje. Obiluju antioksidansima i mogu pomoći u snižavanju nivoa glukoze u krvi i lošeg holesterola, a istovremeno štite ćelije od oštećenja koja mogu dovesti do bolesti.

Sadrže puno kalijuma, minerala koji pomaže pravilan rad srca. Sadrže i vitamine A, C, vitamin K, B6, mangan i bakar. Izvrstan su izvor gvožđa i mogu pomoći u prevenciji i lečenju nedostatka gvožđa.

Pomažu da se uspori proces starenja i odlažu razvoj bora, a sprječavaju i gubitak kose.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading