kosa
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Ako ste se ikada zapitali kako da uvek imate sjajnu kosu kao da ste upravo izašle iz frizerskog salona, imamo odgovor. Naravno, stručna ruka vašeg stiliste pomaže, ali jedna od najvažnijih stvari koja će vam pomoći da vaša kosa izgleda zdravo i predivno je ono što radite pre pranja - i naravno, samo pranje kose.

Koji su to potezi koji će vam pomoći ne samo da olakšate proces pranja, već će i osigurati da vaša kosa bude savršeno sjajna i svilenkasta?

Otkrivamo tri stvari koje treba da radite pre nego što uđete pod tuš (pre nego što pokvasite kosu):

Maske za kosu

Nanesite posebne tretmane ili maske za kosu (npr. maske za kosu preko noći) na celu dužinu vaše kose. To takođe može biti neko ulje za kosu koje volite ili neki tretman koji se ispira. Poenta je da ostavite proizvod na suvoj kosi što duže možete pre nego što ga isperete vodom i šamponom.

Piling i masaža vlasišta

Scalpcare je novi trend u nezi kose, koji nije samo hir. Ukoliko želimo da naša kosa bude zdrava i sjajna, moramo joj posvetiti pažnju koju zaslužuje. Stoga, pored hidratantnih maski koje smo spomenuli, možete uraditi i blagi piling specijalnim preparatima kako biste dobro i dovoljno očistili vlasište i uklonili mrtve ćelije, masnoću, prljavštinu i ostatke od šampona i drugih proizvoda za negu i stilizovanje kose koji je opterećuju. Istovremeno, masaža skalpa specijalnim alatom će doprineti boljoj cirkulaciji krvi u tom području, što će vas ne samo opustiti, već i poboljšati zdravlje vlasišta – rezultirajući jačanjem, a samim tim i bržim rastom kose.

Pravilno raščešljavanje kose

Veoma je važno da kosu raščešljate i raspetljate pre nego što je pokvasite, dok je još suva, kako bi se lakše raščešljavala nakon pranja. Ako to ne učinite, postoji rizik da će se još gore zaplesti, stvarajući čvorove koji će se teško raspetljati, što dovodi do opadanja i lomljenja vaše kose.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading