Za mekanu i zdravu kosu: Ulja za negu mogu da pomognu, ali samo ako ih koristite na pravi način
Foto: Pexels

Stručnjak za ajurvedu dr Ajsvaria Santoš nedavno je objasnila nekoliko loših navika kada je korišćenje ulja u pitanju. Iako jedan od najvažnijih koraka u rutini nege kose trebalo bi da bude redovno korišćenje ulja, često se javljaju određene nedoumice – kada treba da se nanose ulje? Koliko dugo treba da ga držimo na kosi? Koje ulje je najbolje za određeni tip kose? Dr Ajsvaria Santoš je navela koje biste greške u potpunosti trebalo da izbegavate.

Ostavljanje ulja za kosu preko noći

Prema rečima stručnjaka, ostavljanje ulja za kosu preko noći i nanošenje ulja posle tuširanja može dovesti do ukočenosti vrata, bolova u vratu, upale sinusa, česte prehlade itd.

Nanošenje ulje samo na dužinu kose

Ajurveda predlaže nanošenje ulja na kožu glave, a zatim prema dužini. Više ulja treba stavljati na koren kose nego na dužinu, rekla je dr Ajsvaria. Kako navodi dr Ajsavaria, koren kose i vlasište su izuzetno bitni, jer zapravo od njih i kreće oporavak oštećene kose.

Isprobavanje svakog ulja na tržištu

Isprobavanje svih „uradi sam“ ulja ili kupovnih formula može prouzrokovati više štete nego koristi. Neće svako prijati vašoj koži glave, tipu kose i vlasištu. Ne kupujte sve što se reklamira kao dobro za rast kose, jer ne postoji magično rešenje.

Korišćenje tople vode za pranje kose

Ne preporučuje se pranje kose toplom vodom jer može oštetiti kosu, a može i negativno uticati na zdravlje očiju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading