BRZA I JEFTINA STARINSKA ĐAKONIJA Posni kolač sa jabukama, idealan za Badnje veče
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

  • 3 čaše rendanih jabuka
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • malo cimeta
  • kašičica sode bikarbone
  • 1 mala čašica ( za rakiju ) kisele vode
  • 3 čaše brašna
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Jabukama dodati šećer, ulje i cimet.

U kiseloj vodi razmutiti sodu bikarbonu i preliti prethodnu smesu.

Sve sjediniti i ostaviti 1h da pripremljena masa odstoji.

Zagrejati rernu na 220 stepeni.

Posle 1h dodati brašno, pa smesu istresti u pouljen pleh i peći dok ne porumei ( proveriti čačkalicom da li je kolač pečen ).

Prohladiti, iseći na kocke i posuti šećerom u prahu pa poslužiti

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading