RECEPT DANA Pečurke u pavlaci gotove za samo 15 minuta
Foto: Shutterstock

Pečurke u pavlaci

Sastojci:

600 g šampinjona

1 crni luk

3 čena belog luka

½ veze peršunovog lista

2 kašike ulja

1 dl belog vina

2 dl neutralne pavlake

2 kašike kisele pavlake

1/2 kašičice bosiljka, ruzmarina, nane i majčine dušice

so, biber

Priprema:

Crni luk oljuštite, isecite na rebarca i dinstajte na ulju dok ne porumeni.

Pečurke operite, isecite na listiće, pa ubacite i njih. Promešajte.

Odmah dodajte i protisnuti beli luk, te belo vino uz stalno mešanje.

Dinstajte 15-20 minuta pa dodajte obe pavlake i začine.

Ostavite koji minut da se ukusi lepo povežu, posolite i pobiberite.

Na kraju dodajte sitno seckani list peršuna.

 

SAVET Pre peršuna možete dodati i šaku bebi-spanaća

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading