ZA SJAJ I VOLUMEN KAO IZ SALONA Isprobajte najpopularniju tehniku obrnutog pranja kose
Foto: Pexels

Možda mislite da pranje kose nije nešto čemu biste trebali da pridajete previše pažnje, ali šamponiranje i ispiranje kose zahteva određena pravila.

I dok je to već postala rutina koju mahinalno obavljam od malih nogu, zaintrigirali su nas videi na mrežama u kojima devojke obrnuto peru kosu. 

Naime, radi se o tome da se maska i balzam nanose samo na teme, te da je to ujedno i prvi korak - pre šamponiranja. Balzam treba da držite pet minuta, a nakon toga će ona lakše upiti hidratantne sastojke iz šampona i preparata koje koristite nakon pranja kose.

Dakle, caka je u tome da se kosa nahrani od temena do vrhova, a zatim da šamponiranjem uklonite sve prljavštine sa temena.

A koji su benefiti obrnutog pranja kose? 

Kosa je neverovatna, meka i nahranjena tako da u korenu ima znatno veći volumen. To je zbog toga što regenerator ne nanosite na celu kosu i time je ne otežavate. 

Uzimajući u obzir da glavne prednosti obrnutog pranja uključuju dubinsku hidrataciju kose, ovaj način pranja se posebno preporučuje onima koji imaju tanku dlaku i kosu sklonu mašćenju.

Svakako, ne zaboravite da nanesete preparate koji štite kosu od prekomerne toplote pre samog stilizovanje i sušite je naopako kako biste pojačali volumen.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading