Bolje nego iz pekare: Lisnate kiflice sa džemom
Foto: youtube.com/printscreen

Sastojci
Potrebno je:

  • 1 kg brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mleka
  • 1 jaje
  • 250 g margarina
  • 1 kocka kvasca

Priprema

U vanglicu sipati brašno suvi kvasac, šećer, so, ulje, mleko to sve promešati, i zamesiti testo. Ostaviti da naraste, jedno dva sata, meni stajalo, što duže stoji lepše izgledaju.

Kada naraste izručiti na radnu površinu, podeliti na 18 delova, meni ispalo, onda praviti loptice i razvući jednu manju koru na nju izrendati maslac, i sve tako do zadnje kore. Na koju ne stavljati margarin. Ostaviti da naraste jedno 10 minuta.

Onda razvući koru i iseći na delove, i filovati po želji.
Kada se ispeče posuti sa šećerom u prahu.

Komentari (0)

Loading