Tako mekane: Slane kifle (RECEPT)
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci
Potrebno je:

  • 1 kg brašna
  • 1/2 kocke kvasca
  • 500 ml vode i mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 čaša od jogurta ulja
  • 3 celih jaja
  • 2 kašičice soli
  • po želji susam
  • 1 kom margarina
  • 300 g sira

Priprema

U tečnost staviti kvasac, šećer i kašiku brašna i ostaviti da  fermentiše. U vanglu sipati brašno, so, ulje, 2 cela jaja i nadošli kvasac i zamesiti testo i ostaviti da narasta 1 sat.

Testo premesiti, podeliti na 8 loptica. Svaku razvaljati oklagijom u krug iseći na 8 delova. Na svaki kraj staviti malo sira, uveitis kiflu i ređati u pleh namazan margarinom. Uraditi i sa svim ostalim lopticama. Premazati umućenim žumancetom, posuti susam i na svaku kiflu staviti po kockicu margarina.

Ostaviti da narastaju dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni i peći 20 minuta.

Komentari (0)

Loading