Malo drugačiji način pripreme: Trik za savršenu kajganu
Foto: Shutterstock

Ukoliko želite da pripremite ukusnu pahuljastu kajganu, kuvari preporučuju da joj dodate sastojak za koji ne bismo nikada pomislili da može da ide uz ovu namirnicu.

Ako u jaja dodate limunov sok, dobićete mnogo bolji ukus i vazdušastu strukturu. Smatra se da proteinska struktura unutar jajeta, reaguje sa kiselinom iz limunovog soka kako bi se formirala čvršća unutrašnja struktura koja drži mehuriće vazduha.

Savet je da pomešate šest jaja sa polovinom kašičice limunovog soka i prstohvatom soli.

Iako zvuči čudno da spojimo ove dve potpuno suprotne namirnice, ako se sve uradi kako treba, jaja ne bi trebalo da imaju ukus limuna, a dobiće finu, pahuljastu strukturu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading