TRI SAVETA ZA BRŽI RAST KOSE Isprobajte tehnike koje vam mogu pomoći u tome
Foto: Printscreen/instagram

Duga, zdrava i sjajna kosa san je gotovo svake žene, zbog čega mnoge posežu za raznoraznim "brzim" rešenjima.

Međutim, ukoliko zaista želite da vaša kosa brže raste, bitno je da znate da instant rešenja ne postoje, te da je ključ, na prvom mestu, pravilna nega.

Ipak, naravno da postoje načini da vaše vlasište oporavite za kratko vreme i samim tim, ojačate kosu i pospešite volumen.

Izbegavajte tople uređaje za stilizovanje kose

Zaista nije samo fraza, profesionalni frizeri potvrđuju da tople prese za oblikovanje kose isušuju vlasi i one vremenom počinju da se lome, tako da vaša kosa iz meseca u mesec postaje kraća.

Ukoliko svakodnevno oblikujemo kosu presama imaćemo besprekornu frizuru ali ćemo uništiti kolagen u vlasima tako da one počnu da ispadaju iz korena, naša kosa se naglo proređuje i potrebno je dve do tri godine da se oporavi i iznova dobije prirodan volumen.

Masaža temena glave

Prilikom pranja kose možete pospešiti cirkulaciju tako da do korena vlasi dođe više krvi koja je obogaćena kiseonikom i hranjivim materijama, koren će upiti neophodnu količinu vitamina i minerala a vaša kosa postepeno postati jača, duža i gušća.

Masaža se vrši vrhovima prstiju odnosno jagodicama kojim kružite po temenu glave, opuštajuća je za celo telo i obično je frizeri izvode u kozmetičkim salonima.

Možete je izvršiti kod kuće, potrebno je izdvojiti desetak minuta.

Pomoćićete kosi da dobije dodatne hranjive materije ako je perete toplom vodom, voda ne treba da bude vruća već mlaka kako bi cirkulacija ostala uravnotežena.

Mlaka voda prija vlasima dok ih vruća u potpunosti isušuje.

Ricinusovo ulje

Moć prirodnih ulja dobro nam je poznata ali kako bi podstakli rast kose koristimo ricinusovo ulje.

Bogato je aminokiselinama i vitaminom E koji podstiče regeneraciju dlake ali i hidrira samo teme glave, neutrališući perut i podstičući rast novih vlasi.

Sve što trebate da uradite je da umasirate ricinusovo ulje u samo teme glave i koren kose, a zatim prespavate i u jutarnjim časovima operete kosu.

Predlažemo vam da ovu rutinu nege sprovodite dva puta nedeljno i u svega dva do tri meseca primetićete da je vaša kosa bujnija i da brže raste.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading