BOLJE NEGO U RESTORANU Pečene paprike u marinadi, po makedonskom receptu, savršeno ide uz svako jelo
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

50 komada crvene paprike

250 ml ulja

250 ml sirćeta

1 ruka šećera

1 ruka soli

2-3 glavice belog luka

2 veze persun

1 kesica bibera u zrnu

Priprema:

Paprike ispecite, ogulite, ali uklonite samo peteljke, ostavite cele U velikoj šerpi prokuvajte ulje, sirće, so i šećer. Kada je marinada gotova dodati paprike da se malo proprže (prokuvaju) u marinadi. Uradite to na laganoj vatri i ne mešajte, samo protresite kašiku.

Marinirajte paprike najviše deset minuta Sitno iseckajte beli luk i pomešajte ga sa seckanim peršunom i biberom Kad se paprike malo ohlade poređati paprike u red, pa na vrh staviti luk i paprike, pa opet paprike i tako redom.

Prelijte marinadom i ostavite tegle otvorene preko noći Ujutro sipajte marinadu u tegle, zatvorite i sačekajte zimnicu. Prijatno!
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading