SAMO TREBA DA ZNATE KAKO DA KORISTITE OVU NAMIRNICU I NEĆETE SE UGOJITI Svako je ima u svom frižideru i pomoći će vam da smršate ako se pridržavate pravila
ilustracije

Puter je bogat hranljivim materijama i sadrži korisne spojeve masnih kiselina i linolnih kiselina.

Mlečni proizvodi sa visokim procentom masti, poput putera, povezani su sa smanjenim rizikom od, dijabetesa i srčanih problema.

Ipak, puter je bogat kalorijama i zasićenim mastima i treba ga koristiti ​​u umerenim količinama.

Shodno tome, da li je puter dobar za mršavljenje

Bogat je hranjivim materijama poput kalcijuma za izgradnju kostiju i sadrži spojeve povezane sa manjim šansama za gojaznost.

Maslac takođe može biti deo prehrane sa malo ugljenih hidrata, što može pomoći ljudima da bolje održe svoju težinu ili smršaju brže nego što bi to učinili dijetom s niskim udelom masti.

Nutricionistkinja Patriša Benan, autorka knjiga o mršavljenju, izjavila je da postoji jedno jednostavno pravilo uz koje puter pomaže mršavljenju.

- Malo putera može da vam pomogne da unosite hranu koja je zdravija, kao što je povrće. Moramo, naravno, da budemo oprezni sa unosom jer je ipak vrlo masna namirnica u pitanju, ali malo putera na grilovanom povrću nateraće nas da pojedemo više povrća, objasnila je Patriša.

- Puter jelima ne daje samo divan ukus i aromu, već i osećaj u ustima. Ali imajte uvek na umu činjenicu da je u pitanju mlečna masnoća i da bi porcije trebalo kontrolisati. Puter sadrži i kalcijum, kao i nekoliko supstanci koje pomažu smanjivanje šansi za nastanak gojaznosti, rekla je ona.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading