Poboljšajte kvalitet kože: Napravite masku od kefira koja će vašem licu vratiti sjaj i vitalnost
Foto: Freepik/freepik

Kefir sadrži 50 različitih vrsta korisnih bakterija koje našoj koži vraćaju vitalnost, sjaj i ojačavaju njen zaštitni sloj na koži lica. Među mnogobrojnim vitaminima i mineralima koje ga sačinjavaju, kefir je najpoznatiji po tome što je bogat vitaminom B compleksa, A i cinkom. Derivati vitamina B, jako važni za strukturu kože su tiamin, piradoksin i kobalamin, kojih u kefiru ima ponajviše. Oni su odgovorni za rast ćelija i zato što je proizvodnja kolagena i elastina na odgovarajućem nivou. 

Kefir maska sa ovsenim pahuljicama

U jednu posudu sipajte 100ml kefira i malo ovsenih pahuljica, onako da smesa bude gusta, da može da se nanese na lice kao krema. U taj isti sud dodajte malo meda, i par kapi kokosovog ulja i mešajte dok se potpuno ne sjedini.

Vaša je maska spremna za upotrebu. Nanesite je svuda po licu, izbegavajući period oko očiju i usana. Ostaviti 15 minuta da deluje, a zatim isprati. Koža je nakon toga glatka, bez tragova sjaja i masnoće, savršeno čista i hidrirana. 

Maska od kefira protiv akni

Za ovu savršenu mešavinu biće vam potrebno malo kefira, komadić kvasca i hidrogen 3%. Sve ove sastojke mešajte do potpunog sjedinjenja , a zatim nanesite na lice.

Ova mešavina podseća na masku od pavlake, ali je zapravo potpuno drugačija. Ostavite tako dok se potpuno se osuši, može i najviše i do 45 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Nakon već prve upotrebe, primetićete manju otečenost, smajenu upaljenost na mestima gde su akne, kao i potpunu belinu na licu. Mekoća i sjaj će se takođe vratiti uz pomoć ove maske. 

Maska od kefira sa jajima i medom

Poznato nam je da su jaja bogati izvor proteina i gvožđa za celokupni organizam. Maska sa jajima godinama unazad se pravi za oporavak kose, jer joj vraća vitalnost i sjaj. Jaja isto čine i sa kožom kada se nanesu na čistu, traumiranu kožu. 

Za pripremu ove maske, biće vam potrebno jedno jaje, tačnije žumanac, 100ml kefira i jedna kašičica meda. Jaje i med sjediniti odvojeno pa sve zajedno sa kefirom promešati. Celokupnu ovu dobijenu smesu, nanesite na lice tapkajući, kao da radite laganu masažu lica. Ostavite da odstoji pola sata, a zatim isperite. Primetićete vrlo brzo kako su pore popunjene, čiste, a koža puna volumena i mekoće. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading