KAKO POSTIĆI UJEDNAČEN TEN BEZ ŠMINKE Tajna je u pravilnom održavanju kože i ishrani
Foto: Shutterstock

Postoje saveti za negu kože, saveti o ishrani, pa čak i saveti za vežbanje koje možete koristiti da biste dobili sjajnu, blistavu kožu.

Zatim, ako se pravilno brinete o svojoj koži, možete sa samopouzdanjem otići bez šminke.

Kako postići ujednačenu kožu

Podloga i šminka za lice su brza rešenja koja prikrivaju problematičnu kožu. Međutim, šminka samo pokriva neujednačen ten kože bez rešavanja osnovnih problema sa kožom.

Naučite kako da dobijete ujednačen ton kože bez šminke primenom redovne rutine nege kože i povremenog dubinskog čišćenja.

Čišćenje - Očistite lice dva puta dnevno: jednom ujutru i jednom neposredno pre spavanja. Koristite nežni piling za uklanjanje ulja i prljavštine. Birajte sredstva za čišćenje bez mirisa umesto sapuna, koji mogu isušiti kožu lica.

Piling - Jednom nedeljno istrljajte lice pilingom. Navlažite lice toplom vodom, a zatim na čistu, vlažnu krpu nanesite piling veličine novčića. Isperite lice nakon jednog minuta. Očistite i vrat i isperite.

Toner - Utapkajte toner na vatu. Trljajte vatu preko lica da biste uklonili ulje i prljavštinu. Izbegavajte osetljiva područja oko očiju kada koristite adstringentni tonik. Koristite tonik svakodnevno nakon vašeg sredstva za čišćenje za dodatnu apsorpciju ulja. Možda ćete želeti da preskočite ovaj korak ako imate suvu kožu ili delove suve kože.

Vlaženje - Vlažite kožu dva puta dnevno nakon toniranja. Koristite hidratantnu kremu bez ulja koja sadrži SPF zaštitu. Dobra zaštita je najmanje SPF 15. Trebaće vam zaštita od sunca ako izlazite napolje bez šminke.

Saveti za ishranu za ujednačen ton kože

Atraktivan, ujednačen ton kože ne leži samo u bočici, već i na vašem tanjiru. Neke promene u vašoj ishrani će vam dati zdraviji i mlađi izgled kože.

Povrće

Povećajte unos povrća, odnosno lisnatog zelenog povrća poput spanaća, kelja i zelene salate. Zelena hrana pomaže u stvaranju novih ćelija i održava vašu kožu vlažnom i gipkom. Pored toga, crveno povrće, poput slatkog krompira, šargarepe i paradajza, puno je vitamina A, koji vašem telu može dati koristan beta karoten.

Plodovi mora

Morski plodovi imaju koristi za mnoge delove vašeg tela, uključujući i najveći organ vašeg tela: vašu kožu. Prepuna omega-3 masnih kiselina, morski plodovi, kao što su riba, ostrige i škampi, pomažu telu da se bori protiv akni i akni. Preskočite pržene selekcije; umesto toga izaberite pečene, parene ili kuvane morske plodove. Ako ste alergični na morske plodove, povećajte količinu orašastih plodova koje jedete, kao što su orasi i indijski oraščići. 

Integralne žitarice

Jedite testeninu i hleb od celog zrna umesto prerađenih proizvoda na bazi belog brašna. Namirnice od belog brašna odgovorne su za povećanje insulina u telu, što dokazano dovodi do akni. Osim što ćete učiniti da koža izgleda ujednačenije, možete izgubiti težinu i obuzdati pojavu dijabetesa.

Hrana koju treba izbegavati

Preskočite pržene grickalice poput pomfrita i čipsa. Kafa i čaj, koji su bogati kofeinom, dehidriraju kožu, čineći je ljuspavom. Smanjite unos alkohola. Alkohol razređuje krv i smanjuje prirodna ulja u vašem telu.

Vežba za ujednačen ton kože
Svaka vežba je dobra za telo, ali vežbe za povećanje cirkulacije će vašoj koži dati lep sjaj. Pokušajte da idete u brzu šetnju ili jutarnji trčanje da biste dobili dobru boju kože. Uveče, kardio rutina od 10 do 20 minuta će stimulisati kapilare kože. Kapilare u koži prenose krv na površinu kože, čineći da izgleda toplo i ružičasto.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading