Poslastica koju malo ko ne voli: Napravite sami urmašice
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci

  • 2 jajeta
  • 2 šoljice šećera
  • 2 šoljice ulja
  • brašna po potrebi
  • pola praška za pecivo

Preliv:

  • 9 šoljica šećera
  • 11 šoljica vode
  • 1 limun

Priprema

Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Kako biste dobili srednje tvrdu masu, treba da dodate brašno i prašak za pecivo. Od testa oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz rende (najsitnije rupice).

Urmašice složice u suvu tepsiju i pecite na 2020 stepeni dok ne porumene.

Za to vreme napraviti sirup tako što se šećer zalije vodom i promeša dobro kašikom da se šećer istopi. Zatim dodajte i sok od limuna.

Kada su urmašise ispečene, možete da ih zalijete sirupom i sačekajte da upiju preliv.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading