KAKO IZABRATI DOBRE JAGODE Na ove stvari treba obratiti pažnju
Profimedia

Domaće jagode su zdravije i svežije, ali brže propadaju jer imaju manje pesticida.One su iste boje spolja i iznutra, te imaju puno semenki i veoma su sitne.To ih razlikuje od uvoznih, gde su semenke sitnije i ređe.

Prave, kvalitetne domaće jagode izdvajaju se i po intezivnom, prepoznatljivom mirisu.One nikada nisu istog oblika i veličine i nisu istog ukusa sa svih strana, jer sunčevi zraci ne padaju ravnomerno na voće.

Znalci kažu da valja obratiti pažnju i na peteljke - na uvoznim je velika, savršenog oblika i tamnozelena, dok je kod domaćih bleđa jer je nedavno ubrana.

S obzirom da domaće jagode brže gube na svežini i postaju gnjecave, dobro je da znate i trik kako da ih održite svežim duže vreme:

Jagode dobro operite, te ih stavite u staklenu teglu na čije dno ste postavili papirni ubrus.Ubrus će vremenom skupljati višak vlage, zbog čega će jagode ostati sveže i neće postati gnjecave.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading