NAJKREMASTIJA POSLASTICA Fantastičan kolač sa orasima i kakaom, prava harmonija ukusa! (VIDEO)
Foto: Screenshot Youtube/Domaći Recepti

Divan spoj korica sa orasima i kakaom i vazdušastog krema od žumanaca.

Sva vaša čula će uživati! Ovaj kolač je idealan i za bilo koju svečanu priliku ili slavlje.

Kora I:

  • 4 belanca
  • 4 kašike šećera
  • 5 kašika mlevenih oraha
  • 1 kašika brašna
  • 5 gr praška za pecivo

Kora II:

  • 4 belanca
  • 4 kašike šećera
  • 3 kašike mlevenih oraha
  • 1 kašika kakaa
  • 1 kašika brašna
  • 5 gr praška za pecivo.

Krem:

  • 8 žumanaca
  • 8 kašika šećera
  • 120 gr skroba, gustina ili nišeste ( umesto može puding od vanile, 120gr )
  • 1l mleka
  • 125 gr maslaca
  • 500 ml slatke pavlake ili 200 gr šlaga + 400 ml mleka

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.

Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati orahe, brašno i prašak za pecivo i sve sjediniti.

Obložiti pleh 35 x 25 cm ili približnih dimenzija, istresti masu za koru i staviti da se peče 12 minuta ili zavisno od rerne.

Dok se peče prva kora, praviti drugu.

Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti. Istresti u pleh u kojem se pekla prva kora i peći oko 12 minuta.

Za fil pomešati žumanca, šećer i skrob. Zaliti sa malo mleka od one litre, a ostatak mleka staviti da provri. Zakuvati žumanca u mleko i mešati dok se ne zgusne. Zgusnut fil prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Ohlađen puding od žumanaca kratko mikserom izmutiti, pa dodati omekšali maslac i sve izmiksirati. Ako dodajete margarin, prvo ga umutite.

Ulupati slatku pavlaku ili šlag sa mlekom, pa dodati dve spatule tog šlaga, kako zahvatite, u krem i sve umutite.

Na tamnu koru nanosimo pola krema, pa pola slatke pavlake. Potom stavljamo svetlu koru i opet po pola - ostatak fila i slatke pavlake.

Lepo zagladimo i nosimo na hladjenje.

Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading