REŠITE SE ZNOJA BEZ OPASNIH HEMIKALIJA Napravite prirodan i zdrav dezodorans sa ovom jeftinom namirnicom
Foto: Shutterstock

Švajcarska je postala prva zemlja koja će zabraniti dezodoranse koji sadrže kancerogene aluminijumske soli.

Dezodoransi i stikovi protiv znojenja sadrže aluminijum, za koji mnogi veruju da su direktni uzročnici raka dojke, jer više od 50 odsto ovih karcinoma nastaje ispod same pazušne jame, gde se nanosi dezodorans, a oko 6 odsto su na drugom kraju dojke. Aluminijum zatvara izvodne kanale znojnih žlezda i sprečava znojenje, jer koža apsorbuje deo aluminijuma koji je veoma otrovan, kancerogen i uzrokuje oštećenja mozga.

Jedna proverena metoda, koja sigurno deluje, jeste korišćenje jednog višenamenskog sredstva, koje sigurno već imate u kući.

U pitanju je njeno veličanstvo – soda bikarbona, koja se kroz decenije korišćenja pokazala kao veoma korisno sredstvo, koje može da se koristi na mali milion načina.

Prikrivanje neprijatnog mirisa znoja je jedan od njih. Potrebno je samo da sipate malo sode na prste i da je malo pokvasite, kako biste napravili pastastu masu. Zatim je utrljajte na pazuhe.

Ukoliko imate problem sa znojenjem stopala i neprijatnim mirisom, samo sipajte sodu u obuću, jer je ona fantastično sredstvo za borbu protiv neprijatnih mirisa, zbog čega je i postala omiljeni prirodni dezodorans.

Ipak, budite oprezni. Ukoliko imate suvu ili osetljivu kožu, preskočite ovaj tretman kako ne biste izazvali iritaciju. Isto tako, ne nanosite sodu posle brijanja pazuha, kako biste izbegli neprijatno peckanje.

Bonus video:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading