EVO KAKO DA SPREMITE URMAŠICE Starinska poslastica koju svi volimo
Foto: Youtube/Printscreen

Starinske poslastice su uvek najslađe, pa su urmašice odlična ideja za svaku priliku.

Sastojci:

2 jajeta
2 šoljice šećera
2 šoljice ulja
brašna po potrebi
pola praška za pecivo

Preliv:

9 šoljica šećera
11 šoljica vode
1 limun

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i uljem.Kako biste dobili srednje tvrdu masu, treba da dodate brašno i prašak za pecivo.Od testa oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz rende (najsitnije rupice).

Urmašice složite u suvu tepsiju i pecite na 2020 stepeni dok ne porumene.

Za to vreme napraviti sirup tako što se šećer zalije vodom i promeša dobro kašikom da se šećer istopi.Zatim dodajte i sok od limuna.

Kada su urmašise ispečene, možete da ih zalijete sirupom i sačekate da upiju preliv.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading