nega
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Možda svuči malo čudno, ali jaje je super izbor za pravljenje maski. Tačnije belance. Ono poseduje izuzetne sposobnosti kada je reč o efektu zatezanja kože. Takođe snabdeva kožu hranljivim materijama i daje našoj koži mladalački izgled. Sve što vam treba za ovu masku je:

  • 1 jaje (izdvojite belance od žumanceta)
  • Maslinovo ulje
  • Limun
  • Kokosovo ulje

Vreovatno se pitate čemu ovoliki sastojci ? Da li zaista ima potrebe za svima njima?

Razlozi zašto preporučujem da ih stavite su brojni, ali navešću samo neke od njih.

Maslinovo ulje pomaže hidrataciji i regenerisanju kože. Ovaj prehrambeni proizvod poznat je širom sveta po svojim blagotvornim svojstvima. Grci čak prave i sapun od maslinovog ulja. Tako da ga slobodno možete dodati u listu sastojaka.

Sok od limuna je prepun vitamina C, a zašto da ne dodamo prirodni antioksidans u masku. Ono sprečava starenje kože i pomaže joj da postane zategnuta.

Mislim da sam dosadila i bogu i ljudima sa kokosovim uljem, ali šta ću kada je tako dobro! Kokosovo ulje hidrira i neguje kožu. Iz ovog razloga predlažem da ga obavezno dodajete u maske ovakvog tipa. Verujem da će vaša koža biti zadovoljna.

Metod pripreme: Dovoljno je da iscedite limun, razbijete jaje i odvojite žumance i belance. Predlažem da belance umutite, jer je na taj način lakše za upotrebu. Sastojke sjedinite i nanesite na očišćeno lice. Maska se drži do 15 minuta. Nema potrebe držati je duže od toga. Naravno, obavezno isperite dobro.

Koliko se ponavlja ? Ova domaća maska za zatezanje kože vrata može se koristiti 2-3 puta nedeljno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading