OVO SU ZANIMLJIVE IDEJE KAKO MAKSIMALNO DA ISKORISTITE PROSTOR VAŠE TERASE Preuredite je tako da vam bude to omiljeni deo stana
Foto: Shutterstock

To je verovatno zato što ne posvećujemo dovoljno vremena preuređivanju terase, jer ona uglavnom ostaje u svom izvornom stanju.

Osim što možda dodamo po koji komad nameštaja, stolicu ili žicu za veš, odložimo bicikl, itd.

Međutim, to ne mora da bude tako.Kada vam pokažemo sve ideje za dizajn vaše terase, razmislićete o tome da je možda vreme za preuređenje i da zapravo možete mnogo više da provodite vremena napolju kada od nje napravite sebi udoban kutak.

Ovo su načini da preuredite svoju dosadnu terasu i unesete život u nju: 

1. Doručak na balkonu

Želite da doručkujete napolju, a nije vam zgodno?Nebitno koliko vam je velika terasa, ova ideja može da se primeni na svakoj veličini.Jednostavno postavite dasku na ogradu vaše terase i napravite sebi jednostavan šank, na kome možete uživati u jutarnjem doručku ili večernjem piću. 

2. Boho stil 

Ukoliko volite ovaj stil, ovakva terasa je idealna za vas! Stavite ćilime, jastuke, lampice, sve što može da vam napravi toplu i prijatnu atosmferu na vašoj terasi. 

3. Minimalistički stil 

Ako ste više moderan tip i ne volite jastučiće, ćilime i gomilu nameštaja - ovo je idealna opcija za vas.Na kraju krajeva, lakše ćete održavati ovakvu terasu, sa manje nameštaja. 

4. "Botanička" terasa

Ako ste ljubitelj prirode i cveća, onda je ovo izbor za vas.Postavite biljke i saksijsko cveće svuda po terasi kako bi sebi obezbedili mali prirodni kutak u dosadnoj stambenoj zgradi. 

5. Vertikalni zeleni zid 

Još lepše možda od gomile saksijskog cveća i bilja (a i jednostavnije) je zeleni vertikalni zid ili bašta kako ljudi vole da zovu ovaj vid dekoracije.

Ovo pruža umirujuću energiju vašoj terasi i biće vam prijatno da provodite više vremena napolju. 

6. Napravite svoj "kafić" na vašoj terasi 

Naravno, ukoliko vam prostor dozvoljava, vi možete napraviti pravu atomosferu kao da ste izašli u grad na piće, a ne samo kroz vrata od terase. Ovo će u tom slučaju biti vaše omiljeno mesto, a i mesto vaših prijatelja! Pločice na podu terase su vrlo praktične zbog čišćenja i mogu vam olakšati generalno održavanje cele terase, a pored toga i estetski lepo izgledaju. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading