KAKO DA POBEDITE NESANICU Ustanite ranije i ne dremajte tokom dana
Foto: Shutterstock

Mnogima je teško da se opuste i prespavaju noć kako treba, bez trzanja i prevrtanja po krevetu.

- San je direktno povezan s imunitetom i od njegovog kvaliteta zavisi kako će se naš organizam zaštititi od bilo kog virusa, pa i ovog. Ako ne spavamo dovoljno, ni kako treba, na udaru smo - upozorava tim lekara iz Njujorka.

Ne menjajte navike kod kuće

Najvažnije je održavati rutinu u kući da biste na vreme zaspali.

- Ovo je vreme kada treba da živimo svoj život na malo drugačiji način. Važno je da ne zaboravite na rutinu, dakle, ako radite od kuće, ustanite i obucite se. Možda samo idete u drugu sobu, ipak, čuvajte onaj osećaj za rutinu i normalnost - kaže Nejvi Sing, psiholog i naučnica u istraživačkom odseku psihijatrije na Univerzitetu Kolumbija.

Ne dremajte danju

Kako ističu stručnjaci veoma je važno i da izbegavamo prečesto dremanje preko dana, jer bi to moglo da promeni ili poremeti redovnu rutinu spavanja.

Ujutru nemojte da spavate dugo, ustanite ranije i počnite sa poslom ako radite od kuće.

Vežbajte, ali tokom dana

Ukoliko spadate u one koji redovno vežbaju, to ne bi trebalo da prekidate.To je, napominju stručnjaci, veoma važno, posebno za spavanje.

Postoji više načina kako možete efikasno da vežbate kod kuće.

- Vežbanje tokom dana je zaista važno, jer je to povezano sa kvalitetom sna. Samo nemojte vežbati nekoliko sati pre odlaska na spavanje jer to opterećuje mišiće - kaže dr Britani le Monda.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading