Svi govore koliko je hijaluronska kiselina dobra: Ovo su tri razloga zbog kojih ne bi treba da je koristite
Foto: Shutterstock

Glavni protagonista svakog tretmana, hijaluronska kiselina reguliše hidrataciju, obezbeđuje antioksidativnu zaštitu ćelija kože i doprinosi proizvodnji novih kolagenih vlakana, dajući efekat svežine. Uprkos brojnim korisnim svojstvima, postoje tri važna razloga zašto je potrebno „isključiti“ je iz svoje rutine:

Imate više od 50 godina

Hijaluronska kiselina može da hidrira kožu, čineći je „punijom“ i mladalačkom, ali njeni blagotvorni efekti su privremeni i tako se ni u kom slučaju ne može smatrati sastojkom protiv starenja. Ako ste u petoj, šestoj ili sedmoj deceniji života, birajte druge mnogo korisnije sastojke protiv starenja, kao što je retinol, koji pojačava proizvodnju elastina i kolagena u koži, smanjuje fine linije i bore i daje blistavost.

Živite u veoma suvoj klimi

Hijaluronska kiselina ima impresivnu osobinu da zadržava do 1000 puta više vode od svoje težine, čime igra važnu ulogu u održavanju vrednog nivoa hidratacije. Međutim, ako živite u veoma suvom okruženju, dobro je izbegavati je, jer će crpiti vodu iz vaše kože i dehidrirati je.

Vaša rutina uključuje mnoge proizvode

Ako vaša beauty rutina uključuje mnogo proizvoda za negu, kao što su losioni za toniranje, mistovi i kreme, verovatno je da većina njih sadrži neki oblik hijaluronske kiseline, pa je uključivanje seruma hijaluronske kiseline nepotrebno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading