Napravite nešto drugačije: Pohovani patlidžan sa mocarelom
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • dva patlidžana
  • 200 g mocarele
  • četiri kašike brašna
  • dva jajeta
  • prezle
  • so, biber
  • ulje za prženje

Patlidžane dobro operite i isecite na krugove. Na jedan krug stavite tanko sečen komad mocarele, pa preklopite drugim krugom patlidžana.

Svaki takav "sendvič" pažljivo uvaljajte u brašno, u jaja, pa u prezle.

Pleh obložite papirom za pečenje, premažite ga sa malo maslinovog ulja i poređajte patlidžan. Pokapajte ih uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Posle deset minuta pečenja, izvadite ih, pa preokrenite i pecite još deset minuta. Služite toplo uz omiljeni sos.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading