Idealna za sve koji paze na liniju: Keto čorbica (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 1/2 kg piletine bataci, karabtaci, krilca
  • 7 dl vode
  • 50 g korena celera
  • 50 g korena peršuna
  • 2 kašičice soli
  • 130 ml mlečne neutralne pavlake
  • 1 ravna kašičica karija
  • 1 čen belog luka
  • 1/2 kašičice bibera

Priprema

Piletinu stavite u vodu, dodajte soli, celer i peršun i pustite da se kuva. Piletina treba da se skroz skuva. Ako uvri voda dodajte, jer će vam trebati kasnije 450 ml supe. Ocedite supu.

Uzmite 1 dl supe i prohladite da bude mlaka. U pavlaku umešajte kari, biber i sitno seckani beli luk. Dodajte onaj decilitar supe, pa sve zajedno polako sipajte u preostalu supu. Dodajte biber, pa na ringlu vratite da se zagreje do pred ključanje.

Ne sme da proključa. Sklonite i servirajte toplu. Ova supa može da se jede i hladna. Meso iz supe se jede posebno, a možete ga vratiti u čorbicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading