VEŽBA ZA RAMENA Oslobodite se napetosti na ovaj način
Foto: Pixbay

Vežbe za jačanje ramenog pojasa možete da uradite kod kuće, a značiće vam ukoliko dugo sedite. Jačanjem ovog dela tela sprečićete neprijatnosti i bol koja može da bude iscrpljujuća.

Trening za ramena

Za početak ovog vežbanja treba da zauzmete sedeći položaj.

Vežba 1

Ruke su pod uglom od 90 stepeni, a lopatice su spojene, leđa su sve vreme prava. Zadržavate položaj, a onda lagano spuštate ruke ka dole. Zadržite u donjem položaju, a zatim vratite. Vežbu ponovite deset puta.

Vežba 2

Ruke su ispružene sa strane. Jedna šaka je okrenuta ka plafonu, a druga ka podu. Pogled je ka šaci koja je okrenuta ka plafonu. Polako rotirate ruke, a pogled sve vreme prati šaku koja je okrenuta ka plafonu. U svakom položaju se zadržite. Vežbu ponoviti deset puta po ruci.

Vežbe 3

Ruke se nalaze spojene ispred lica, laktovi su pod uglom od 90 stepeni. Šake "gledaju" ka licu, leđa su prava, a ramena ispravljena. Naizmenično povlačite jednu, pa drugu ruku ka gore.Vežbu ponoviti deset puta po strani.

Vežba 4

Ruke su spojene iznad glave, leđa su u pravom položaju. Trudite se da položaj održavate što više.Zatim ih povlačite uz telo, a onda vraćate iznad glave.

Ove vežbe ne morate da radite samo u sedećem položaju već i dok stojite.

Ceo trening za ramena možete da pogledate u videu:

https://cdn.brid.tv/live/partners/18111/snapshot/965224.png

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading