TRI VOĆNE MASKE ZA LICE Vratićete koži blistavi sjaj
Foto: Youtube/Printscreen

Nega lica ključna je za sprečavanje bora, za lice bez fleka i akni, ali i za održavanje punog sjaja kože.

Ipak, kako biste sve to postigli nisu vam potrebne skupe kremice i preparati, pa čak ni skupe jendokratne maske.

Donosimo vam tri proverene maske za lice koje same možete napraviti.

Maska od jabuke za normalnu kožu. 

Stavite komade jabuke u blender i napravite kašu.Dodajte malo meda i ohladite na desetak minuta.Nanesite smesu na lice laganim pokretima i masirajte. Ostavite pola sata na licu.Isperite.Jabuke su pune vitamina A, B i C i pune su fenola koji imaju antioksidantska svojstva.

Maska od pomorandže za problematičnu kožu

Pretpostavimo da imate problema s prištićima i aknama.Pomešajte komade pomorandže sa malo mente i soka od limuna i sprečićete pojavu spomenutih problema.Napravite kašu od ovih sastojaka, nanesite na lice i ostavite 30 minuta.Isperite hladnom vodom.Pomorandže su sjajan izvor vitamina C, imaju jaka antioksidantska svojstva i bogate su cinkom zbog čega je ova maska idealna za problematičnu kožu.Citrusni sokovi limuna i pomorandže će očistiti kožu od prljavštine i pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija. 

Maska od jagode za bledu, ostarelu i opuštenu kožu

Pomešajte pola šoljice jagoda sa malo kukuruznog skroba.Zgnječite, izmešajte, nanesite na lice i ostavite pola sata.Ta će maska vratiti sjaj koži i zategnuti je. Jagode sadrže salicilnu kiselinu koja uklanja mrtve ćelije kože.Idelana je za diskoloraciju, mitesere i bore.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading