Uštedite vreme: Uklonite kosti iz pilećih bataka na jednostavan način
Foto: Shutterstock

I na njima se nalazi sočno pileće meso.

Često se nađe na trpezi, a jedini problem mogu da budu kosti, zbog kojeg ga je nekada teže jesti.

Zato se mnogi odlučuju na to da odvoje meso od kostiju.

Da biste batake očistili potreban vam je oštar kuhinjski nož, da biste presekli zglob gde se but i nog spajaju. Nakon što nogu podelite na batak i karabatak, možete da ih očistite na isti način.

Na gornjem delu kosti napravite razrez, a zatim ga produbite sve dok važ nož ne stigne do kosti. Kost ćete videti kroz razrez. Biće bela i mnogo tvrda.

Već delimično odvojenu kost uhvatite i izvucite je na gore i daleko od bataka kako biste mogli da presečete ispod ostale kosti. Osetićete kako kost počinje da se opušta od karabataka. Napravite potrebne rezove kako biste u potpunosti uklonili kost od bataka. Isecite mesto od kosti praveći nekoliko kratkih seckanja svojim nožem. Kada se meso oslobodi, koristite svoje prste kako biste ga izvadili od kosti.

Možda niste znali, ali uklanjanje bataka od kostiju je odličan način da se skrati vreme kuvanja i da se uštedi novac. To tvrde sve iskusnije domaćice jer su pileći bataci koji su odvojeni od kostiju uvek skuplji u mesarama i supermarketima, a ukoliko kupite batake sa kostima znatno ćete uštedeti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading