Sočni i mekani: Ovo je recept za najukusnije batake koje ste probali do sad
Foto: Shutterstock

Od sastojaka će vam biti potrebno:

  • 1 kg pilećih bataka
  • 4 glavice crnog luka
  • limunov sok od 3 limuna
  • 3 čena belog luka
  • 50 ml pavlake za kuvanje
  • 2 kašike ulja
  • 10 g peršuna
  • 3 kašičice senfa
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice bibera
  • 50 ml pileće supe

Priprema:

Naseckajte luk na kriške (ne pretanko) i prebacite ga u posudu, a zatim ga prelijte pavlakom za kuvanje, uljem, limunovim sokom, belim lukom, senfom, biberom, solju i seckanim peršunom.

Sve dobro promešajte i prelijte preko pilećih bataka. Promešajte kako bi se smesa zalepila za batake. Poklopite posudu poklopcem ili prekrijte folijom i pustite da se piletina marinira barem jedan sat.

Batake izvadite iz marinade i stavite ih u duboku šerpu u kojoj ste prethodno ugrejali ulje i pustite ih da se prže nekoliko minuta. Ne zaboravite da ih okrenete.

Zatim dodajte marinadu i promešajte. Na kraju dodajte pileću supu, poklopite i pustite da se krčka na slaboj vatri 30 do 45 minuta.

Kada je jelo gotovo pospite ga seckanim svežim peršunom i poslužite uz prilog po želji. To mogu biti pirinač, njoke, kroketi, krompir...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading