STRUČNJACI OTKRILI TRIK ZLATA VREDAN Jednim potezom smanjite račun za struju za duplo
Foto: Shutterstock

Većina je i dalje u dilemi da li se manje struje troši, kada je bojler stalno uključen ili ako se pali po potrebi. Na internetu postoje forumi koji su uvek aktivni kada je u pitanju ovako neka tema, a nikako da se dođe do nekog zaljučka.

Uvek se naći neko ko će da kaže da je racionalnije da se bojler uvek drži uključenim, jer tada se ne mora da greje cela voda, nego samo da se pomalo dopunjava, a dok sa druge strane nekih zagovaraju da ga je najbolje uključivati samo po potrebi.

Sada smo konačno dobili i odgovor na ovo pitanje. Sve zavisi koliko vaša porodica ima članova, a ukoliko je u pitanju samac ili neki mladi bračni par onda je najbolje da se bojler pali kada je potrebno, a dok sa druge strane, a ako je porodica malo veća ona je njima najbolje da ga uvek drže uključenim, jer će u svakom momentu da se nekome ide kupati, pa će mu trebati topla voda. Ali, ono što je jako bitno jeste da i sama namena bojlera koja igra veliku ulogu.

Ako se bojler koristi samo za kupatilo i tuširanje, onda ga je najbolje da palite samo po potrebi, ali ako je u pitanu veliki protočni bojler koji se koristi u kuhinji onda ćete ga morati uvek da držite uključenim. Kada se na kraju sve sabere i oduzme mnogo je bolje i jeftinije da ga palite samo po potrebi i da se gleda kada je jeftina. Još jedna manje važan savet jeste da se termostat podesi na između 55 i 60 podeoka jer se tako manje stvara kamena, i može da se produži njegov vek trajanja. Potrebno je da se bojler očisti jednom godišnje od kamenca.

Komentari (0)

Loading