Pravi hit! Spremite hrskavu piletinu u mleku

alo.rs/magazin.novosti/Lj.Č. | Žena 27.10.2021 10:15

Piletina pripremljena na ovakav način biće spolja hrskava, a unutra mekana

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

  •  pileći bataci
  •  200 ml mleka
  •  200 ml vode
  •  čen belog luka
  •  100 g brašna
  •  100 g prezle
  •  1 veliko jaje ili 2 mala
  •  začini: so, biber, paprika, beli luk, čili, suvi peršun
  •  ulje za prženje

Priprema:

  • Piletinu poređajte u dublji tiganj i prelijte je prvo mlekom, a onda dodajte vodu i čen belog luka. Posolite i pobiberite, i stavite poklopljeno na tihu vatru da se krčka oko 20 minuta.
  • Nakon toga izvadite piletinu da se malo ohladi i pripremite materijal za pohovanje.
  • U prvom dubokom tanjiru pomešajte brašno i začine, u drugom razmutite jaje, a u trećem stavite prezlu, i batak po batak pohujte na sledeći način:
  • - uvaljajte prvo u brašno i začine, potom u jaje i na kraju u prezlu, i stavite u prethodno zagrejano ulje na par minuta da se isprži sa svih strana.
Expand player
Pogledajte više