Piletina
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Najbolji šef na svetu Dabiz Munjoz svoju porodicu osvaja jednostavnim, finim receptima, a takav je i njegov recept za najsočniju piletinu koju obožava njegova ćerkica Laia.

Španac Dabiz Munjoz je najbolji šef sveta, a on ne kreira samo jela visoke kuhinje kojima oduševljava razmažena nepca gurmana širom sveta, već je i brižni tata koji priprema jednostavnu i ukusnu hranu za svoju porodicu.

Nedavno je tako podelio svoj recept za najbolji tortu od sira ikad koji je posvetio svojoj supruzi Kristini, a sada i recept za sočnu piletinu koju obožava njegova ćerkica Laia.

Majstor kulinarske inovacije, 44-godišnji Munjoz, odlično se snalazi i u kuvanju domaćih jela. A i kod kuće primjenjuje trikove koje je naučio u kuhinji svojih restorana, kako bi i domaća jela bila što ukusnija.

Recept je vrlo jednostavan i svako može da ga pripremi kod kuće.

Kako je njegova devojčica još malena, šef Munjoz za nju je do sada pravio domaće pileće burgere za koje je sam usitnjavao meso. I, iako je postigao ono što je želeo – da jednogodišnja devojčica svoj obrok lako prožvače i proguta, požalio se kako je meso u njegovim pilećim burgerima bilo pomalo suvo.

Trik za najsočniju piletinu slavnog šefa

U videu na Instagramu, nakon što proba svoje jelo, za koje otkriva da je jako ukusno i sočno, slavni kuvar govori: "Laia će poludeti od sreće kad ovo proba".

A njegov trik je vrlo jednostavan. On prvo nasecka pileći batak, doda mu origano, muškatni oraščić i malo belog luka u granulama, a potom doda i prezle (bez dodatka soli i šećera), namočene u ovsenom mleku. Na taj način pileće meso ostaje sočno. I postaje poput nekog pahuljastog musa koje ne treba ni žvakati, jer se doslovno topi u ustima!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading