Posvetite joj dovoljno pažnje: Ovo je najbolji način za negu kovrdžave kose
Foto: Shutterstock

Kovrdžava kosa zahteva malo kompleksiju negu od „obične“. Važno je da nadoknađujete njenu vlažnost jer je suvoća najveći problem ovakve kose, kao i da koristite šampone i regeneratore bez sulfata i teških hemikalija. 

Izbegavate da češljate kosu često, posebno ako imate sitnije i intenzivnije lokne, a visok volumen kose. Umesto toga, dobro je raščešljajte pre pranja. Kosu najpre dobro operite šamponom, nakon toga tretirajte regeneratorom, a nakon toga ponovite šampon još jednom. Ovo je odličan trik da kosa dobije hidrataciju i zadrži volumen, a da je efekat regenaratora ne opusti previše, kako se lokne ne bi razvukle i izgubile formu.

Nemojte je agresivno cediti, to je proces kojim kosu mučite i možete da izazovete opadanje. Nakon toga, lagano je protresite prstima i nanesite neki od preparata uz savet sa frizerom.  najidealnije je da je joj pružite priliku da se osuši na vazduhu, bez upotrebe fena. Ako morate da je osušite uz upotrebu aparata, neka to nikada ne bude najjače izduvavanje, i poželjno je da uvek koristite difuzer. 

Što se tiče preparata, najvažnije je da se ne koristi previše njih – ograničite se na regenerator i neku masku, oni će biti dovoljni da hidriraju kosu i sačuvaju formu kovrdža. Maske nemojte držati duže od 15 minuta, a efekat će pojačati korišćenje kape za tuširanje. U redu je kovrdžavu kosu povremeno ispraviti, ali je ono što može skoro potpuno da je uništi, česta upotreba tzv.suvog ispravljanja – presom ili peglom. Ovako kosu možete trajno uništiti, izvući joj vlagu, ili je prosto „spržiti“, a lokne će izgledati, narodski rečeno, kao froncle.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading