KAKO RAZLIKOVATI ORGINAL OD KOPIJE PARFEMA: Plagijat odaje ovih 5 "sitnica"
Foto: Shutterstock

Uglavnom ne možemo da budemo sigurni šta se to tačno nalazi u bočicama parfema, jel su kopije parfema odlične i mogu da mirišu slično kao originali. 

Za proizvodnju kopija mogu da se koriste štetni sastojci, nekvalitetni alkohol, lako isparljive hemikalije, voda lošeg kvaliteta, aluminijum, arsen, antifriz. Kao posledice korišćenja mogu da se jave razni kožni problemi, poput  akni, osipa, očnih infekcija, alergija.

Ukoliko pažljivo pogledamo pakovanje parfema na mnogima možemo da vidimo da li je kopija.

Pakovanje
Većina originala ima celofan i kutiju u kojoj se nalazi parfem. Celofan treba da bude u potpunosti zategnut oko kutije. Na kutiji mora da bude upisano tačno ime parfema, nazim kompanije i lista sastojaka, takođe pri dnu kutije treba da se nađe i bar kod.

Bočica
Ukoliko bočica ima vidljive greške, naprsnuća i ogrebotine mogli biste da pomislite da je u pitanju lažni parfem. Ona takođe treba da ima iste podatke kao i na pakovanju, naziv brenda, ime mirisa i serijske brojeve.

Zatvrač
Proverite izgled čepa odnosno zatvarača bočice,  da li je pravilan, da li ima ukrase i kako su oni urađeni? Na lažnim parfemima čepovima se ne posvećuje mnogo pažnje.

Tečnost parfema

Originalna tečnost parfema treba da bude kristalno čista

Cevčica spreja
Kod novog parfema cevčica kroz koju treba da prođe parfem je prazna. Novi parfem mora da ima prazan hod. Potrebno je pritisnuti sprejer dva puta, kako bi se napunila cevčica i prsnuli parfem.

Komentari (0)

Loading