Ukusno koktel pecivo: Napravite pica štanglice
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 150 gr. kačkavalja 
  • 200 gr. margarina
  • 1 jaje
  • 50 gr. sitnog sira (ili krem sira)
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica origana (može i bosiljak)
  • 100 gr. kečapa
  • 350 - 400 gr. brašna (plus za posipanje radne površine)
  • jaje za premazivanje
  • origano, susam, kim...

Izrendajte kačkavalj, margarin, dodajte jaje, sir, origano, kečap, so pa sve rukom spojite. Potom dodajte i brašno, mesite dok ne formirate lopticu (testo bude lepljivo), umotajte u foliju ili kesu pa stavite na trideset minuta do sat vremena u frižider da stoji.

Izvadite testo na radnu površinu posutu brašnom ( ne treba premesiti) i oklagijom razvucite debljine prsta. Isecite štanglice i složite na tepsiju (slobodno jednu blizu druge), premažite jajetom, pospite semenkama koje volite i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Ako je slabija rerna može i na 220. Uživajte u finim i mekanim zalogajima. Ako volite hrskavije štanglice pecite ih 30 - 35 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading