NISU TOLIKO SAMOSTALNE, KAO ŠTO SE MISLI: Evo zašto mačka prati svaki vaš pokret

alo.rs/S.Ć. | Žena 30.07.2021 13:22

Ako ste primetili da vas vaša mačka prati gde god krenete, verovatno ste se zapitali zbog čega to radi

Foto: Shutterstock

Portal Cat food dispensers reviews nabrojao je sedam najčešćih razloga zbog kojih se to događa, a evo i koji su to:

Žele da se druže

Ponekad je mačkama samo potrebno društvo i žele da budu blizu ljudima jer im samoća brzo dosadi.

To im je rutina

Baš kao i ljudi, i mačke stvaraju svoje rutine. Unutar kuće nemaju puno mogućnosti, pa uglavnom imitiraju ono što vide da vlasnik radi i tako označavaju njihovu teritoriju.

Nisu toliko samostalne kao što se misli

Uvaženo je mišljenje da mačkama ne treba previše pažnje i da se one mogu da brinu same o sebi, ali to nije baš tako. Mačke i te kako zahtevaju odgovarajuću negu i nisu toliko samostalne kao što se misli.

Gleda vas kao roditelja

Vaša mačka u vama može da vidi majku ili oca, zbog čega će vas svugde slediti, jer je za vas vezana i u vas ima poverenja.

Želi da se igra

Ako ste jedini u kući koji se inače igra s mačkom, velika je verovatnoća da će vas slediti u želji da se zabavlja. Igranje s mačkom u većini slučajeva rezultira stvaranjem posebnog odnosa.

Ne voli razdvojenost

U slučaju da se vratite s puta, a vaša mačka počne čudno da se ponaša i svuda vas prati, to verovatno znači da ste joj jako nedostajali. Nekim ljubimcima teško pada razdvojenost i nemojte ih previše ostavljati same.

Znatiželjne su

Mačke su po prirodi znatiželjna bića i kada vide vlasnika da ide negde, često će ga pratiti iz želje da saznaju kuda se zaputio.

Expand player
Pogledajte više