NE ZOVITE SERVIS! Može i bez pranja: Tepih će vam biti čist i mirišljav za 1 sat, ako napravite ova 2 prirodna osveživača
Foto: Pixbay

Neprijatan miris je nemoguće ukloniti samo koristeći usisivač, a izreklamirana sredstva za čišćenje tepiha ostavljaju intenzivnu aromu, koja dugo ne može da se izvetri, takođe su opterećena hemikalijama, a pri tome nisu ni malo jeftina.

Srećom, postoje vrlo jednostavni, i ne manje efikasni načini za uklanjanje neprijatnih mirisa sa tepiha, koje možete pripremiti sami i koje su, naravno, potpuno prirodni. Podjednako efikasno uklanjaju neprijatne mirise sa tepiha i istovremeno ga čiste i osvežavaju.

Kako napraviti prirodni osveživač za tepih:

1 varijanta.

Napravite smesu od 1 kafene kašike cimeta, 1 kafene kašike samlevenog karanfilića, 3 supene kašike sode bikarbone i 1 kafene kašike sušenog bilja (lavanda ili ruzmarin). Promešajte sve sastojke i pospite po svom tepihu. Posle 20-30 minuta usisajte tepih. Svežinu i lep miris osetićete u celoj kući.

2 varijanta.

Promešajte 1 času sode bikarbone sa 1 čašom kukuruznog skroba(gustina), dodajte 10-15 kapi eteričnog(aromatičnog) ulja po vašem ukusu. Promešajte i pospite po tepihu. Dobro usisajte nakon 2 sata. Sjaj, čistoća i svežina zagarantovani.

Obična soda bikarbona odlično neutrališe sve vrste prljavštine, o čemu su se mnogi od vas uverili koristivši je za pravljenje sredstva za čišćenje nameštaja od mebl stofa i sredstva za čišćenje fleka sa tepiha. Osim toga, ona je u stanju da povrati tepihu njegovu prvobitnu boju i značajno ga osveži.

Ovaj savet je posebno aktuelan za vlasnike kućnih ljubimaca:

Pospite sodu po tepihu u većoj količini (300-500 gr,) bez dodavanja vode, naročito na mesta gde životinje najčešće spavaju. Ostavite je preko noći, ili ako uslovi dozvoljavaju, na duži period. Zatim temeljno usisajte tepih. U slučaju zadržavanja n

Komentari (0)

Loading