Najvažniji deo vaše svakodnevne nege, ali pripazite: Ovo su znaci da koristite kremu koja vam ne odgovara
Foto: Shutterstock

Poslušali ste savete prijateljica i ponadali se da će baš ta krema napraviti magiju na vašem licu, ali rezultat je izostao. Da šteta ne bi bila veća nego pre korišćenja kreme, obratite pažnju na znakove koji ukazuju na to da je potpuno pogrešna za vas. Ukoliko primetite samo jedan, promenite kremu.

Ne odgovara vam na svakom delu lica

Većina ima mešovit tip kože, što znači da je koža negde suva, negde masna, a negde normalna. Ako je vaša koža takva, najbolje je da istovremeno kombinujete dve kreme, koje će zadovoljiti potrebe i suve i masne kože.

Koža vas zateže

Ukoliko primetite zatezanje ili suvoću, to jest osećaj zategnute tanke kože na površini, odmah promenite kremu. Neki sastojak u njoj vam uopšte ne odgovara. JAVLJAJU SE

Sitne bubuljice

Postepena pojava crvenih bubuljica može da znači i početak rozacee, hronične upalne bolesti koju karakteriše sklonost ka razvoju crvenila i krvnih kapilara. To je najčešće zbog konzervanasa u kozmetičkim proizvodima.

Osećaj topline na licu

Ukoliko nakon nanošenja kreme osetite peckanje ili svrab, odmah isperite proizvod da sprečite dalju iritaciju. To je siguran znak da treba da promenite kremu. SVRAB I OTOCI Neodgovarajuća krema može da uzrokuje i pojavu kontaktne alergije koja se leči mesecima, a može da uzrokuje i zatvaranje očnih kapaka ili čak otok usana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading