Delotvorni trikovi: Probajte ovo i smanjite, pa čak i uklonite podbradak
Foto: Shutterstock

Ukoliko ne želite da idete "pod nož" kako biste uklonili višak masti ispod vilice poznat kao podbradak, možda je vreme da isprobate ovih nekoliko vežbica.

Čašica

Otvorite usta, zatim donju usnu zakrenite preko donjih zuba. Zamislite da pokušavate da zadržite gutljaj vode u ustima pomoću donje čeljusti. Zatim zatvorite usta i pokušajte da podignete glavu pazeći da su vam usne opuštene.

Ponavljajte ovu vežbu pet do sedam puta.

Dodirivanje nosa

Ova vežba je jednostavna i zavisi od vaših sposobnosti da jezikom dodirnete nos. Isplazite jezik sve dok ne dođete do vrha nosa. Vežba je jednostavna, a pomoći će vam i da razvijete mišiće ispod brade.

Ponavljanje ove vežbe više puta dnevno osiguraće vam da se masnoća ispod brade smanji.

Izvučeni obrazi

Kako bi pravilno izveli ovu vežbu,potrebno je da okrenete glavu u levo, a zatim da celu vilicu povučete rukom napred. Sledeća stvar koju treba da uradite je da napregnete mišiće vrata. Zadržite ovaj položaj nekoliko sekundi, a onda se oslobodite pritiska i napetosti na vratu. Okrenite glavu udesno i izvedite istu vežbu.

Vežbu bi trebalo ponoviti pet puta kako bi se videli što bolji rezultati.

Poljubi žirafu

Ova vežba zahteva od vas da zamislite da ljubite nekog ko je vrlo visok ili ako želite - žirafu. Napućite usne i ispružite vrat prema gore sve dok ne osetite zatezanje. Ovaj položaj zadržite pet do osam sekundi. Kad osetite jače zatezanje, spustite glavu i opustite usne.

Ponovite ovu vežbu pet puta.

Otpornost

Stavite dve šake tačno ispod brade. Pomerajte donju vilicu dok dodirujete šake. Sledeća stvar koju bi trebalo uraditi je da postepeno povećavate pritisak, čime će se stegnuti mišići oko brade. Zadržite ovaj položaj četiri sekunde i onda otpustite.

Ovo je važna vežba za uklanjanje podbratka, a za maksimalni učinak potrebno je ponoviti je pet do sedam puta.

Naduvani obrazi

Naduvani obrazi su vrlo jednostavna vežba. Sve što treba da uradite jeste da udahnete veliku količinu vazduha i da ga zadržite nekoliko sekundi. Potom ih pritisnite dlanovima i polako zategnite bez da ispustite vazduh iz njih.

Ovaj položaj zadržite tri do pet sekundi pre nego što pustite da vazduh izađe. Vežbu ponovite pet do šest puta i pokušajte da je iskombinujete sa drugim vežbama.

Smejte se

Vrlo jednostavna vežba koju svi radimo više puta u toku dana. Smejanje ima mnogo prednosti, a uklanjanje podbratka je jedna od njih. Da biste pravilno izveli vežbu, stisnite zube dok su vam usta zatvorena, a zatim gurnite jezik prema nepcu.

Ovu vežbu možete raditi koliko god puta želite, imaćete lep podbradak, a dobro utiče i na raspoloženje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading