Umirite nadraženu kožu i rešite se akni: Krema za lice od samo tri sastojka
Foto: Shutterstock

I ptice na grani već dobro znaju da je aloe vera jedan od obaveznih sastojaka koji ulazi u sastav svake (ili bar svake dobre!) kreme za lice. Ona ne samo da savršeno regeneriše iritiranu, oštećenu i dehidriranu kožu, već na njenoj površini stvara onaj fini, glatki zaštitni sloj bez osećaja lepljenja za kojim svi tako žudimo, posebno u letnjim mesecima.

Ali, da li ste znali da su njeni najbolji saveznici, bar kada su u pitanju akne i raznorazni upalni procesi na koži u pitanju, upravo zeleni čaj i kurkuma? Zvuči pomalo nespojivo, ali ukoliko želite da svoje lice obradujete najprirodnijom mogućom varijantom kada je nega u pitanju, savetujemo vam da slobodno pomešate sve ove sastojke i ostavite da deluju nekih 20tak minuta.

Čuveni indijski začin u kombinaciji sa još čudotvornijom želatinastom biljkom pravi je izvor salicilne kiseline koja je idealni protivnik akni, a posebno preporučljiva svima onima koji muku muče sa masnom i nadraženom kožom. Osim akni, kurkuma se pokazala i kao odličan lek protiv mnogih ozbiljnijih dermatoloških problema poput ekcema, psorijaze, bora, fleka i tamnih mrlja.

Naravno, pre nanošenja ove maske savetujemo vam da pažljivo očistite kožu kako biste se uverili da su pore potpuno spremne za tretman, a u dodatnom opuštanju odnosno pripremi kože vam može pomoći i para pod vrućim peškirom koja će omogućiti da uklonite mrtve ćelije sa površine kože za tili čas

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading