Topi se u ustima: Mladi krompir iz rerne
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • 2 kašike kukuruznog griza, palente
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 1 kašika crvene, mlevene paprike
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašika sušenog peršunovog lista
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 1/2 kašičice soli
  • ulje za prelivanje

Priprema:

Krompir oprati i očistiti. Posušiti ubrusom ili krpom.

Iseći na krupnije komade. Manje samo na pola, a veće na 4 dela.

Pomešati sve začine, pa posuti po krompiru.

Sa obe ruke dobro isprevrtati.

U pleh staviti papir za pečenje, pa ga preliti sa malo ulja.

Istresti krompir i sve začine i lepo ga rasporediti.

Preliti preko uljem, svuda po malo.

Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Nakon 30 – 40 minuta izvaditi iz rerne, pa spatulom okrenuti krompir.

Onaj koji je bio gore da bude dole.

Peći još 30 minuta pa izvaditi krompir, opet malo pouljiti i prevrnuti.

Ostaviti da se dopeče.

Vreme pečenja 1 sat i 20 minuta.

Servirati i poslužiti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading