Ne podnose vlagu! Ovih sedam stvari ne držite u kupatilu, pravite veliku grešku
Foto: Pixbay

Da bi vam stvari duže trajale, trebalo bi da znate koji su to predmeti koje nije dobro držati u kupatilu.

Peškiri

Danas je postalo popularno da se peškiri slažu na otvorenim policama u kupatilu, kao i da bademantili budu okačeni na vešalice. Ako se odlučite da ih skladištite na ovaj način, zaboravite na to da ćete imati čiste i suve peškire.

Peškiri i ogrtači će vam uvek biti vlažni, što je pogodno tlo za razvijanje bakterija. Zato je bolje da u kući pronađete drugo mesto na kojem ćete slagati peškire. Izdvojte peškir koji ćete koristiti i ostavite ga u kupatilu, a ostale peškire složite u spavaćoj sobi.

Biljke

Biljke koje se gaje u kućnim uslovima mogu osvežiti svaku prostoriju u kući, a ni kupatilo nije izuzetak. Međutim, postoji nekoliko pravila koje treba da ispoštujete. Pre svega, neophodno je da u kupatilu postoji dnevna svetlost da bi biljka mogla da obavlja fotosintezu.

Takođe, trebalo bi da obezbedite dovoljnu cirkluaciju vazduha. Ventilacija vazduha je od izuzetnog značaja jer omogućava biljkama da ostanu zdrave i da ne istrule pre vremena. Ukoliko ne možete da omogućite ovakve uslove, bolje je da svoje biljke držite u nekoj drugoj prostoriji u kući u kojoj postoji dovoljno dnevne svetlosti i vazduha.

Ne podnose vlagu! Ovih sedam stvari ne držite u kupatilu, pravite veliku grešku

Foto: Pixbay

 

 

Higijenski ulošci

Vlažnost vazduha je glavni neprijatelj materijalima od kojih se prave tamponi i higijenski ulošci. Ovaj materijal je izuzetno podložan gljivicama i bakterijama.

Čuvajte svoje uloške na suvom i dobro provetrenom mestu. Na taj način ćete biti sigurni da su vaši ulošci ostali čisti i da možete da ih koristite.

Predmeti za manikir

Bez obzira koliko je kvalitetan čelik od kojeg su napravljenje vaše makaze, pincete i turpije, pre ili kasnije će početi da rđaju ako ih dugo čuvate u kupatilu. Glavni razlog je česta vlaga, zbog čega je bolje da ih odložite u neseser i držite u spavaćoj sobi.

Fen za kosu

Sigurno se pitate gde drugde treba da spakujete fen za kosu, ako ne u kupatilu? Para i vlaga u velikoj meri negativno utiču na rad električnih uređaja, zbog čega su oni skloniji kvarenju, pa je preporuka da ih odložite u neku drugu prostoriju. Takođe, nikako ne smete da koristite fen dok su vam ruke mokre jer postoji opasnost od električnog udara.

Lakovi za nokte

Zbog česte promene temperature lakovi za nokte će brzo izgubiti na svom kvalitetu – zgusnuće se i izbledeti. Postoje mnoga mesta koja su bolja za čuvanje lakova kao što su kutije, fioke, plakari ili police. Glavna stvar koju treba imati na umu jeste da ovakve predmete treba čuvati na mestima koja su hladna i zaštićena od svetlosti.

Trake za depilaciju

Ovo se prvenstveno odnosi na trake za depilaciju sa sadržajem voska. Vosak počinje da se topi i traka više nije upotrebljiva ako je izložena visokim temperaturama. Takođe, proizvođači upozoravaju da vosak ne sme doći u kontakt sa vodom, zbog čega bi trebalo da ih čuvate na suvom mestu.

Najbolje je da ih držite u njihovom originalnom pakovanju u fioci, kako ne bi bile izložene svetlosti i promenama temperature.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading